Diopta

Menu

Dioptrijska stakla


DIOPTA u svojoj ponudi ima najveći izbor korektivnih oftalmoloških sočiva za vaše naočare,  različitih stranih i domaćih proizvođača, vrhunskog kvaliteta i izrade. Pored mineralnih, u ponudi imamo sve  vrste organskih (plastičnih) sočiva, i to:

Monofokalna sočiva (kratkovidost i dalekovidost)

Bifokalna sočiva (različita dioptrija na daljinu i blizinu)

 

Multifokalna – Progresivi

Multifokalna sočiva ili progresivi za korisnike sa prezbiopijom predstavljaju savremeno i estetski prihvatljivije rešenje jer su prelazi između polja neprimetni. Vrlo su praktične jer korisnici umesto 2 para naočara, jednih za blizinu i drugih za daljinu, mogu da koriste samo jedne naočare na koje se vrlo lako naviknu.

Progressive FreeFocal Onyx sočiva dostupna su u nekoliko vrsta:

Universal Extra (30% šire polje za rad na blizinu i čitanje, veća širina kanala srednje širine, široka i funkcionalna zona za daljinu)

Active (namenjena izuzetno aktivnim osobama u stalnom pokretu. Široko vidno polje za daljinu; širina vidnog polja za blizinu je ograničena)

Proxy (moderan, namenjen za aktivnosti u zatvorenom prostoru, izuzetna širina vidnog polja za blizinu i zadovoljavajuća za daljinu)

Office (zatvoreni prostor, daljina jasnog vida 3 – 4m, pogodan za rad na računaru)

Mogućnost izrade Progresiva sa personalnim parametrima,po gore navedenim vrstama :

Individual( uz pomoć softvera se vrši dizajn i proizvodnja sočiva za svakog korisnika individualno i jedinstveno (kao otisak prsta).

Takodje, prateći svetski trend u mogućnosti smo da ponudimo progresiv najnovije generacije Freefocal Onyx HD i to u dve vrste:

 

Universal Extra i Active

Moći ćete da doživite svet onako kako je to priroda zamislila. Odlikuje ih savršen dizajn uz potpun komfor i estetski efekat, sa širokim vidnim poljem i u visokoj rezoluciji.

Takodje, imamo i u Individualu.

Kako tehnologija napreduje, mi se trudimo da pratimo sve tokove vezane za organska (plastična) sočiva tako da ih nudimo u raznim materijalima.
U ponudi je veliki spektar oftalmoloških sočiva koje odlikuju finoća i lakoća, kao i tanka sočiva pogodna za decu, odrasle i starije osobe.

Sočiva mogu biti sferična ili asferična, sočiva u više prečnika – tako da se mogu ugraditi u gotovo sve okvire.

 

Neophodno je skrenuti pažnju i na:

Fotoosetljiva oftalmoloska sočiva – bezbojna korektivna sočiva koja pod uticajem sunčevih zraka tamne i obezbeđuju potpunu UV zaštitu oka. Postoje u sivoj i braon boji.

Transition VII generacije – najkvalitetniji materijal fotoosetljivih sočiva na tržištu. Odlikuje ih veoma velika brzina reagovanja na promene uslova osvetljenosti, pružaju 100% zaštitu oka pri nošenju, kako u kancelarijskom okruženju, tako i u spoljnom.

 

Drivewear i Polarizovana oftalmoloska sočiva – Idealna za sve one čije su životne navike vezane za površinu sa velikom refleksijom (voda,sneg,asfalt). Idealna su i za vožnju  jer  deluju i kad nisu pod dejstvom UV zraka.

 

Sočiva visoke čvrstoće – za ugradnju u okvire na bušenje u ponudi su sočiva visoke čvrstoće.

Naša preporuka za ramove na bušenje je Marble – specijalan tvrdi materijal koji je zbog svoje izuzetne mehaničke čvrstoće i elastičnosti idealno rešenje za okvire na bušenje.

Infinity Monofokali su monofokali napravljeni na free form mašinama. Unutrašnju površinu sočiva dizajnira specijalni software uzimajući u obzir sve parametre okvira u koji će se sočivo ugraditi.

  1. Sport: asferična sočiva namenjena za ugradnju u zakrivljene sportske okvire.
  2. DigitalFree: asferična monofokalna sočiva koja olakšavaju akomodaciju očiju kod čitanja i rada na blizinu. Namenjena su osobama od 25 do 45 godina koje osećaju zamor pri radu na blizinu, a idelano su rešenje za olakšavanje tegoba osoba na pragu prezbiopije.
  3. OpenVision: asferična sočiva sa proširenim i izoštrenim vidnim poljem, namenjena osetljivim korisnicima koji imaju teškoća u navikavanju na nove naočare.

 

korektivna-sociva