Tehnologije i tretmani

TEHNOLOGIJE I TRETMANI


Poverenje i reputacija Diopte leži u vrhunskoj tehnologiji, tradiciji primene najsavremenijih svetskih trendova u tehnologiji, materijalima i ponudi koja garantuje kvalitet.

U Diopti je svako staklo posebno odabrano i testirano baš prema potrebama korisnika.


TEHNOLOGIJE


FOTOOSETLJIVA OFTALMOLOŠKA SOČIVA

Bezbojna korektivna sočiva koja pod uticajem sunčevih zraka tamne i obezbeđuju potpunu UV zaštitu oka. Dostupna su u sivoj i braon boji.

Transition VII generacije – najkvalitetniji materijal fotoosetljivih sočiva na tržištu. Odlikuje ih velika brzina reagovanja na promene uslova osvetljenosti. Pruža 100% zaštitu oka pri nošenju i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Transition ultra - najtamnije sočivo današnjice (do 85%) koje brzo vrši tranziciju od prosvetljenih ka tamnim sočivima. Obezbeđuje 100% uv zastite i preporučuje se kod korosnika koji dosta vremena provode na otvorenom prostoru. Mogu se koristiti i u zatvorenom prostoru.

Silver light fotoosetljiva sočiva imaju sporiji % tranzicije zatamnjenja, pristupačna su za svakog korisnika, a dostupna su u sivoj i braon boji.

FOTOPOLARIZOVANA I POLARIZOVANA OFTALMOLOŠKA SOČIVA

Drivewear i Polarizovana oftalmoloska sočiva - idealna za sve korisnike čije su životne navike vezane za površinu sa velikom refleksijom kao što su voda, sneg, asfalt i sl. Idealna su i za vožnju jer deluju i kad nisu pod dejstvom UV zraka.


SOČIVA VISOKE TVRDOĆE - posebno pogodna za ugradnju u okvire na bušenje, kao i za ostale vrste okvira.

Kod okvira na bušenje preporučuje se specijalan tvrdi materijal Marble koji je zbog svoje izuzetne mehaničke čvrstoće i elastičnosti odlično rešenje za okvire na bušenje, a oku pruža 100% uv zaštite.

TRETMANI

BOJENJE - gotovo svaki ogranski materijali može da se boji i prevede u sočiva za naočare za sunce. Dostupan je u širokoj paleti boja.

STAR DUST - sloj koji obezbedjuje 100% UV zaštite, bezbojan je i idealan za sve materijale organskog tipa i za svačije potrebe. Sočiva deluju tako da eliminišu zračenja iz UV spektra i deo plavo-ljubičastog zračenja iz vidljivog spektra koji izazivaju najveća naprezanja ljudskog oka. Obezbeđuje UV 400 stepen zaštite koji je u rangu sa kvalitetom naočara za sunce.

H - tvrdi sloj prozveden da svede na minimum mogućnost površinskog oštećenja organskog sočiva (grebanje i sl.). Preporuka je da se kombinuje sa antirefleksom.

H-CRYSTAL - standard antirefleks sa tvrdim slojem koji sprečava delimično odbijanje svetlosti od površine sočiva i omogućava da do oka dođe svetlost. Zelena površinska refleksija čini ih oku prijatnim i estetski atraktivnim.

H-SILK - pemium antirefleks tretman koji povećava oštrimu vida i smanjuje zamor. Unapređen je tvrdim slojem sa hidrofobnim svojstvom koji umanje kondezaciju i zadrzavanje vode na sočivu i antistatičkim sjojem koji sprečava lepljenje i zadržavanje čestica prašine i nečistoće. Usled svetlo zelene površinske refleksije estetski je veoma prijatan i skoro neprimetan.

H-IPROTECHT - zaštitni sloj posebno odgovara korisnicima koji većinu svog vremena provode u zatvorenom prostoru i izlozeni su štetnom plavo-ljubičastom svetlu preko TV uređaja, monitora, lap topova, tableta, smart telefona i drugih uređaja koji izazivaju zamor oka. Obezbeđuje 100% UV zaštitu i ne propušta talasne dužine manje od 400 nm. Može se koristiti i na otvorenom prostoru jer ide uz višeslojni antirefleks sa super hidrofobnim i antistatičkim svojstvima.

MIRROR - efekat ogledala koji nudi visoku rezoluciju vida i atraktivan izgled. Sa prednje strane sočiva nanosi se efekat ogledala, a sa unutrasnje H-Crystal sloj.

Pronađite prodavnicu