Skip links

Vrste oftalmoloških sočiva

DIOPTRIJA

U ponudi je veliki spektar oftalmoloških sočiva koje odlikuju lakoća, kao i tanka sočiva pogodna za decu, odrasle i starije osobe. Na raspolaganju su i sferična i asferična sočiva, sočiva u više prečnika, tako da se mogu ugraditi u gotovo sve okvire.

Pozivamo Vas da posetite neku od „Diopta“ radnji, gde će vam vrsni oftamolozi predstaviti opcije oftamoloških sočiva prilagođenih vašem stilu života i potrebi.

OFTALMOLOŠKA SOČIVA

MONOFOKALI

LAGERSKA MONOFOKALNA SOČIVA
Sočiva lagerskog tipa (standardnih dioptrija) predstavlju brzo i najjednostavnije rešenje kod potrebe za dioptriskom korekcijom ili potrebom za dodatnom zastitom kroz tretmane.

RECEPTURNA MONOFOKALNA SOČIVA

Sočiva izrađena po specijalnim zahtevima dioptrije, materijala, tehnologije ili tretmana. Pored specifičnih zahteva izrade koja nije raspoloživa u lagerskoj ponudi, ovaj vid sočiva korisnicima plus dioptrije nudi dodatne estatske prednosti kroz mogućnosti dobijanja tanjih i lakših sočiva.

RECEPTURNA INFINITY MONOFOKALNA SOČIVA 

Sočiva izrađena na free form mašinama po najvišim standardima. Prilikom izrade sočiva uzimaju se u obzir svi fizički parametri dioptrijskog okvira kao i individualne karakteristike lica korisnika. Potpuno se uvažava stil života i potrebe korisnika, bez ograničenja u izboru okvira.

OpenVision: asferična/atorična sočiva sa proširenim i izoštrenim vidnim poljem, namenjena osetljivim korisnicima koji imaju teškoća u navikavanju na nove naočare i postojeće naočare. Obezbeđuju optimizaciju širine vidnog polja i vrhunski kvalitet.

Posebno su pogodna u izradi specijalnih baza (zakrivljena sočiva) namenjenih za ugradnju u zakrivljene sportske dioprijske okvire ili naočara za sunce, pružajući proširenje vidnog polja i smanjene distorzije slike u perifernim delovima sočiva.

DigitalFree: asferična monofokalna sočiva koja olakšavaju akomodaciju očiju kod čitanja i rada na blizinu, a posebno kod rada na digitalnim uređajima. Namenjena su osobama 30-45 godina starosti i predstavljaju odlično rešenje za olakšavanje tegoba osoba na pragu prezbiopije.

BIFOKALNA SOČIVA

Sočiva namenjena kod prezbiopie, odnosno potrebe za različitom dioptrijom za daljinu i blizinu.

Kod bifokalnih sočiva jasnom liniom je odvojeno polje daljine i polje blizine preko utisnutog jačeg dioptriskog dela.

MULTIFOKALNA – PROGRESIVI

Multifokalna sočiva ili progresivi su namenjeni za korekciju prezbiopije. Predstavljaju savremeno i estetski elegantno rešenje jer su prelazi između polja neprimetni. Adaptacija je laka, a korisnicima olakšavaju obavljanje redovnih aktivnosti jer koriste samo jedne naočare umesto 2 para naočara, jednih za blizinu i drugih za daljinu.
ONYX progresivna linija predstavlja progresive najnovije generacije. Odlikuje ih vrhunski dizajn uz potpun komfor i široko vidno polje u visokoj rezoluciji.

U ponudi je veliki spektar oftalmoloških sočiva koje odlikuju lakoća, kao i tanka sočiva pogodna sve okvire. Dostupna su u svim zaštitnim tretmanima i tehnologijama.

Po karakteristikama Onyx progresiv sočiva razlikujemo:

BASIC – standard progresiv konvencionalnog tipa namenjen svakodnevnoj upotrebi. Namenjen svim korisnicima koji na optimalan način, sa jednim naočarima, žele da reše problem gledanja na daljinu i blizinu. Preporučuje se nanošenje dodatnih slojeva prema potrebama i stilu života korisnika.

OPTIMUM – progresiv sa povećanom širinom polja za blizinu i kanala za srednju udaljenost. Prema potrebama korisnika dostupan je u tri varijante:

  • Univerzal – namenjen korisnicima koji su podjednako aktivni u zatvorenom i otvorenom prostoru. Univerzalna širina vidnog polja za blizinu i za daljinu

  • Active – namenjen korisicima u stalnom pokretu sa dinamičnim stilom života pretežno na otvorenom prostoru. Karakteriše ga široko vidno polje za daljinu

  • Office – namenjen korisnicima koji veći deovremena provode u zatvorenom prostoru ili radu za računarom

PREMIUM – namenjen je svim korisnicima progresiva. Odlikuje ga izuzetno proširena vidna polja (za daljinu, srednje polje i polje za blizinu), kao i unapređena tehnologija kojom je postignut vrhunski dizajn.

Binokularna simetrija je uključena u izradu. Point by point digitalnim softverom smanjuje se periferna distorzija, a sočiva su izradjena kao jedinstven par sa obostranom digitalizacijom polja gde oko gleda.

Dostupan je u tri varijante

  • Universal – namenjen korisnicima koji su podjednako aktivni u zatvorenom i otvorenom prostoru. Univerzalna širina vidnog polja za blizinu i  za daljinu

  • Active – namenjen korisicima u stalnom pokretu sa dinamičnim stilom života pretežno na otvorenom prostoru. Karakteriše ga široko vidno polje za daljinu

  • Lite – namenjen svim aktivnostima. Zahvaljujući unapređenom soft dizajnu omogućava lako navikavanje i preporučuje se novim korisnicima. Karakteriše ga moderan dizajn izuzetna širina vidnog polja za blizinu i daljinu.

Kod Premium progresiva uključen je i najsavremeniji antirefleks sloj, silk ili Iprotecht sloj, u zavisnosti od potreba korisnika.


DUO VISION
 – nova generacija progresiva koji raspoređuje progresije dioptrije na obe strane sočiva, spoljašnju i unutrašnju. Pruža osećaj proširenja vidnog polja za blizinu i predstavlja dobro rešenje za korisnike koji imaju posebne zahteve


INDIVIDUAL
 – progresiv izrađen prema individualnim potrebama svakog korisnika. Uzimanjem svih parametara, uz pomoć softvera se vrši dizajn i proizvodnja sočiva za svakog korisnika individualno i jedinstveno. Pruža bolji i oštar vid, prilagođen ličnim potrebama korisnika.